Нито Спаси София“, нито Васил Терзиев са автори на предложението за реновация

...
Нито Спаси София“, нито Васил Терзиев са автори на предложението за реновация
Коментари Харесай

Ремонтът на бул. „Патриарх Евтимий“ е предвиден още от 2012 г.

Нито „ Спаси София “, нито Васил Терзиев са създатели на предлагането за реставрация на бул. „ Патриарх Евтимий “, то е планувано в проекта за градска подвижност още от 2012 година Това съобщи пред „ Денят стартира “ и БНТ общинският консултант от ПП-ДБ-СС Андрей Зографски по отношение на ремонта на софийския бул., който провокира неодобрение измежду част от жителите.

„ Ремонтът е безусловно легален, координиран с всички институции – това не е общинският съвет, ние не съгласуваме поправки. Вече са асфалтирани четири от шестте ленти, остават още две. Реакцията е ненужна, тъй като се прави спешен настоящ ремонт, каквито има доста и всеки ден в столицата. Прави се отвън пиковите часове, с цел да не се блокира придвижването “, разяснява Зографски.

Той изясни, че сега се работи по главните недостатъци на пътя – един от тях е на тролейбусната спирка на НДК, която се употребява от хиляди пасажери всекидневно.

В новия проект за устойчива градска подвижност е планувано създаване на бус лента по бул. „ Патриарх Евтимий “, защото в пиковите часове приблизително 45 тролея минават оттаном.

Относно терзанията на жителите за паркоместата Зографски изясни, че в границите на плана се реорганизира и бул. „ Витоша “, като велоалеята на тротоара до НДК ще бъде свалена назад на пътното платно, като по този начин ще се усилят и паркоместата.

Един от затворените паркинги на ЦГМ се отваря за прилагане от всички в Синя зона. Водим борба с страната двата подземни паркинга под НДК, които са държавна благосъстоятелност, да бъдат отворени. Най-големият под земята паркинг в София се намира на бул. „ Фритьоф Нансен “. Той и сега е отворен за прилагане, само че е приватизиран.

https://novini.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР